Welkom bij cattery van Siriusland.

Welkom bij cattery van Siriusland.

In januari 2005 hebben onze eerste twee Noorse boskatten gekocht. Elvdal’s Seute Deern en Sterrenkatten’ s Barbarossa kwamen bij ons wonen. Dat is hoe het allemaal begon…

Wij zijn een hobbymatige cattery aan de buitenrand van Rotterdam. In februari 2005 hebben onze eerste katten opgehaald bij Sylvia Helmers van cattery Elvdal’s en Fred Schara van cattery Sterrenkatten’ s. Voordat we onze katten kochten hebben we de nodige tijd genomen om ons te oriënteren of we een kat wilde en welk ras we mooi vinden. We zijn tevens voor de aanschaf naar een aantal shows geweest zodat we ons beter konden oriënteren welk ras het beste bij ons past. Het showen en fokken zelf leek mijzelf (Ilse) ook erg leuk. Dus voor ons het ook belangrijk dat we katten kochten waarmee naast huisdier ook geshowd en gefokt mocht en kon worden.

In die tijd hebben we Barbarossa en Deerne gevonden. Ze waren al oudere kittens die al de leeftijd van 6 maanden hadden gepasseerd. Bij hadden ook al show ervaring en vonden het ook leuk. Zo kwamen de heer en dame bij ons wonen.

In februari 2005 namen we Sterrenkatten’ s Barbarossa naar de kattenshow in Rosmalen bij de Mundikat.

Al snel volgenden meer Fife shows in de kitten klasse.

In augustus 2005 zijn we naar onze eerste internationale show in Giessen Duitsland geweest. Deze show was tevens een Noren Special. Barbarossa bediende zijn eerste CAC punt en werd ook genomineerd voor Best in Show en voor de special. Op die show heb ik veel Noren fokkers ontmoet.

In september 2005 kwam Dyrdal’s Mirijana bij ons wonen. Ze was mijn liefste tortie. Ze was een dochter van onze Ludwig d’Haakona.

In oktober 2005 zijn we naar de World show in Biella geweest met Sterrenkatten’ s Barbarossa en Dyrdal’s Mirijana. We hadden zelf de eer om de in Zweden wonende opa van Barbarossa te ontmoeten. Rockringen’s Hoodoo Guru.

In februari 2007 hebben we onze eerste Zweedse Noorse boskat gekocht: Långängens Russin van Lize-Lott Björklund.

In april 2008 kwam Zelvitas Titan gefokt door Anna Lindqvist bij ons wonen dankzij de bemiddeling door Lotta (de fokker van Russin). Na een lange trip naar het noorden van Zweden konden we hem verwelkomen.

In juli 2008 is ons eerste nestje geboren. De trotse ouders waren Sterrenkatten’ s Barbarossa en Dyrdal’s Mirijana.

In augustus 2102 hebben onze Little L’s Midori opgehaald bij Sylvia Dahlkvist in Sweden.

Juni 2013 is onze Mary Lou geboren. Ze is misschien niet de mooiste kat voor de show, maar ze is verschrikkelijk lief en de grote lieveling van onze dochter. Zo is ze gebleven.

In januari 2014 is mijn witte droom werkelijkheid geworden met Little L’s Uzon. In april 2014 werd Kusjesdief geboren. Ze is de laatste dochter van onze Russin. In april 2014 is ook Lord Schavuit geboren. Hij is uit een bijzondere combinatie en groeide uit tot een prachtige kater. In augustus 2014 kwamen twee Poolse dames ons team versterken uit cattery Kiyo’Kag

In november 2015 is Colletto’s Helene Fischer bij ons komen wonen en begin januari 2016 heeft Titran’s Yelena zich ook bij ons team gevoegd.

Naast onze eigen katten hebben we ook een aantal andere katten op onze site. Dit zijn herplaatsingskatten. Af en toe nemen we een Noorse boskat op die opzoek is naar een nieuwe eigenaar. Deze katten konden om verschillende redenen niet meer bij hun vorige eigenaar blijven wonen.

De meeste van deze katten zijn geschikt om mee te fokken en hebben ook alle gezondheidscertificaten gehaald. Sommige van deze katten worden ingezet in de fokkerij. Op deze manier dragen bij aan de genetische diversiteit binnen de Noren.

De herplaatsingskatten zijn beschikbaar voor een goed thuis maar aan sommige katten ben ik zo gehecht geraakt, dat ik ze inmiddels zie als mijn eigen kat. Onze eigen katten zijn niet beschikbaar voor herplaatsing.

Indien u geïnteresseerd bent om een van deze herplaatsingskatten, kunt u altijd contact met mij opnemen.

En zo startte alles met twee katten in 2005….